maandag 27 oktober 2014

Logeerpret

Samen met zijn twee
Schaterlachen en natte kusjes
Genieten van verwarmde hartjes
Tijdelijk een vol nest

Wij vinden het altijd erg bijzonder als onze nichtjes en neefjes komen logeren. Met gespreide armen komen ze ons dan tegemoet rennen bij de voordeur. De dikke pret begint al op de drempel, waar dikke en niet te vergeten natte kussen onze gezichten en hun nekjes overladen. De kapstok overvol met jasjes en het struikelen over de losse schoenen in de gang. Hun logeertassen belanden met een plof op hun bedjes om vervolgens rond te rennen als gekken en de mooiste creatiefste tekeningen achterlaten op de koelkast.

Dat onze familie steeds groter aan het worden is vinden wij alleen maar fijn. Het is ook zo bijzonder dat de kindjes van beide kanten, van ons gezinnetje van twee, het zo goed met elkaar kunnen vinden. Ze vragen dan ook geregeld of ze mogen logeren. En dan niet alleen of met hun broertje en of zusje, maar met allemaal tegelijkertijd. Ik zei dan wel eerder bedjes, maar we hadden eigenlijk maar een logeerbed en wat losse matrassen en dekens. Uit alle hoeken en gaten worden die dan tevoorschijn getoverd en op het kleine logeer kamertje gepropt en kan het "keten" beginnen.

Heel de dag lekker samen spelen en voorzien worden van wat lekkers te snoepen en drinken. s' Avonds als het bedtijd is allemaal onder de dekens kruipen en nog even met elkaar kletsen en gek doen. Totdat het ECHT echt echt bedtijd is en we geen geluid meer willen horen. Meestal duurt het dan nog een minuut of 15 voor het gegiebel en gefluister ook vervangen is in slaapgeluidjes. De allerkleinste sliepen voorheen in het campingbedje, maar die worden ondertussen ook al groot. Er is ook alweer een nieuwe allerkleinste onderweg en dus was het tijd voor verandering.

Zo zag het er eerst uit. Niet heel erg gezellig.

Het oude logeerbed en de zonnehemel moesten er natuurlijk uit. Daar hebben we iemand anders weer blij mee kunnen maken. Het saaie wit is vervangen door een mooi kleurtje.
Omdat het een klein kamertje is en er meer slaapplaatsen moesten komen zijn we op zoek gegaan naar een stevig houten stapelbed.

Toen die er eenmaal in stond kon Tante Tal een mooi passende kast maken voor al het speelgoed en de voorleesboeken.

En nu is het vooral leuke dingen maken en vinden om de kamer mee te vullen. Natuurlijk maak ik veel zelf en hier wilde ik een aantal voorwerpen met jullie delen die gehaakt, gebreid, genaaid, getekend en/of geschilderd zijn.
Misschien weet ik jou er wel mee te inspireren.
Maar ik ben altijd nieuwsgierig! Wat vindt jij zo leuk aan logeren of logees in huis hebben? Of misschien ben jij juist weer opgelucht als je huisje weer alleen van jou is.. dat kan natuurlijk ook! Ik hoor en lees het allemaal graag.

Liefs Tante Tal


Een hoge kast op maat gemaakt van resthout
Het mooie houten stapelbed voor onze logeerkindjes
Vrolijke knuffel cactussen op de vensterbank
Zijn ze niet schattig?
Enorm krijtbord op de kastdeur geschilderd.
Handige zakjes gehaakt om aan het bed te hangen.
Het sterretje zit nog niet vast, want ik weet nog niet
zeker of ik die erop wil houden. 

4 opmerkingen:

  1. Leuk , leuk , Leuk!! Je hebt het echt omgetoverd tot een kinder paradijsje :) , Ik wil ook komen logeren in deze speciale logeer kamer, mag dat? hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. owwww wat super leuk.. dikke kus van anoniem alias Tabitha

    BeantwoordenVerwijderen