woensdag 6 augustus 2014

De geboorte van Guus

In mijn boekje schrijf ik alle geboortes van patronen op voordat ik ze uitwerk


Er kwam de vraag of ik niet een leuke Giraf kon haken, die ze cadeau konden doen.
Natuurlijk kan ik dat, maar dan natuurlijk wel een eigen creatief ontwerp. Al snel had ik een speelse en een tikkeltje eigenwijze giraffe in mijn hoofd. Een met een lange nek, waar kinderhandjes gemakkelijk aan vast kunnen grijpen. Met korte dikke benen, in plaats van lange dunne stelten. Niet gewoontjes geel met bruin gekleurd, maar in verschillende kleuren. En niet alleen vlekken, maar ook strepen.
Lekker eigenwijs!

Nu mag je best weten, een patroon ontwerpen is erg arbeidsintensief. Er gaan heel wat haak uurtjes en materiaal inzitten om een ontwerp om te zetten in een daadwerkelijk patroon. En nog meer haak uurtjes en materiaal om het dan ook een goed kloppend patroon te maken. Daarom is Tante Tal voorzichtig met onderdelen van haar patronen te laten zien. Je kunt het patroon binnenkort bestellen als je deze eigenwijze Giraf ook zelf wil gaan haken. Nog eventjes geduld.

Joris het Konijn, Emma het zonnige poppenkind en Guus de Giraf
Toen ik de eerste ruwe versie had gehaakt (hier te bewonderen)werd hij direct vriendjes met de ander 'gehaakte beestenboel'. Ik vond ik de naam Guus goed bij hem passen. Stiekem ken ik al een hele leuke, vrolijke Guus. Met hem werd ik ook gelijk vriendjes. Als je niet meer precies weet hoe dat ook al weer zat, dan kan je dat hier nog op je gemakje lezen.

Maar de knuffel die besteld was had geen eigenwijs oranje. Die wilde ze graag in het geel met bruin. Dus de volgende Guus maakte ik natuurlijk in die kleuren. Bij een leuk winkeltje in mijn kleine dorpje haalde ik een zacht kleurtje geel. De mooie tinten bruin van de eerste Guus paste daar perfect bij.

Grote koffie, melk en een zoetje graag ;)
Het lijkt wel vanille ijs, cappuccino en chocolade bij elkaar! Toen ik bijna klaar was met Guus haken had ik wel zoveel trek in een lekkere grote bak koffie, dat ik die maar eerst eens ben gaan maken.
De kleuren komen niet zo goed overeen met hoe het in het echt eruit ziet. De camera op mijn telefoon in combinatie met het zolder licht is niet zo heel fijn.

Een vriendinnetje van Tante Tal vond de hoorntjes een beetje op oordopjes lijken. Ik kan haar geen ongelijk geven.


Na lang werken aan alle details en onderdelen is er weer een geboorte van Guus geweest. Ik wilde die heel graag met jullie delen.

Guus
Net geboren!
Vanille, cappuccino en chocolade kleuren.
De twee broertjes samen.
Laten jullie weten wat jullie ervan vinden? Dat vind ik altijd erg leuk om te lezen.

Liefs
Tante Tal

Dit patroon is gemaakt door Tante Tal. Zij heeft geen toestemming gegeven om dit patroon te dupliceren of te verspreiden. Als je hem graag wil haken in de toekomst dan kan je alvast je gegevens achter laten om het kooppatroon te reserveren (link). Tante Tal vraagt om een klein beetje geduld, want het patroon is nog in zijn babyschoentjes. Er word hard aan gewerkt dat zo snel en goed mogelijk beschikbaar te stellen. Bedankt voor het lezen van deze kleine lettertjes! 

6 opmerkingen:

 1. Ik vind Guus superleuk en lekker eigenwijs :D
  Heel veel succes met het patroon !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Guus is superleuk!! Ik vindt het super knap dat je patronen zelf kan maken pfew, dat kan ik echt niet.. ik heb al moeite met haak diagrammen lezen, laat staan mijn eigen patroon maken!! Groetjes Jany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahw! Sweet! <3

   mijn ruimtelijk inzicht is uitstekend *kuch*. Ik hoef ook niet een kaart in de auto honderd keer te draaien als ik de weg wijs :P
   Dat helpt denk ik wel ;)

   Verwijderen