zondag 25 mei 2014

Wat zonnestralen voortbrengen

Soms in overvloed
niet te temmen
Soms ver te zoeken
niet te vinden
Soms op vreemde momenten
plots aanwezig

Maandenlang in druilerig weer gevangen gezeten, hopende op mooiere dagen. Wat een prachtige dagen hebben wij toch de afgelopen tijd gehad. Gezegend met heerlijke zonnestralen, sproeten op de neus en druppeltjes die onze huid verkoelen. Alles lijkt gewoon onverklaarbaar meer te lachen.

In de tuin lekker met de vingers in de aarde om de prachtige bloemen nog meer tot hun recht te laten komen. De moestuin laat zijn eerste vruchten al zien. Klusjes in huis worden weer gedaan. Nieuwe plannen gesmeden. Luieren in de hangmat in de vroege ochtendzon met een boek en een kopje geurende thee. Haken aan een nieuw fleurig gordijnen met glimmende zonnebril heerlijk weggezakt in de zon. Tot laat nog onder de parasol, zo lang en laat mogelijk rekken van de dagen. Genieten met volle teugen.  


Maar deze laatste dag zon gaf mij toch een loom gevoel. Niet vooruit te branden! Langzaam toch maar mijzelf naar studio-zolder begeven. Na wat rondgehangen te hebben op het internet en af gekoeld te zijn voor de hard draaiende ventilator is het toch gebeurd:
De geboorte van nieuwe inspiratie! 

Een schattig sokje en een los schoentje is het gehaakte begin van de inspiratie. De komende tijd is er weer veel kans op regen, maar dat mag de pret niet drukken. Tante Tal zal veel in haar studio zijn om verder te werken aan projecten. En zal dit beentje steeds verder uitgroeien tot een schattig meisje. 

Kan jij helpen om een mooie naam te verzinnen voor dit kleine poppekind?

Tante Tal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten